П`ятниця, 19.04.2024, 19:12
Вітаю Вас Гість | RSS

Регіональний центр професійно-технічної освіти №1 м.Кременчука

Головна » 2012 » Вересень » 30 » Всеукраїнський день бібліотек
19:51
Всеукраїнський день бібліотек
Бібліотека – древня і вічно юна оселя людського розуму. Все життя людства зосереджено у цьому магічному кристалі, що називається бібліотека.

Указом Президента України від 14 травня 1998 року 30 вересня оголошено Всеукраїнським Днем бібліотек. Зараз в Україні налічується 45 тисяч бібліотек різних відомств, серед них бібліотека – філія № 4 ЦПС для дорослих.

Розташування бібліотеки в екологічно – забрудненій зоні міста послужило основною причиною в обранні екологічного напрямку роботи філії.

З 2000 року бібліотека стала еколого – просвітницьким центром, основна мета якого – через книгу сприяти вихованню екологічної культури серед населення, а особливо серед молоді.

2005 рік був визначною подією в житті бібліотеки. Саме тоді було відкрито єдину в місті «Екологічну вітальню». Ця філія увійшла до п’ятірки переможців на Всеукраїнському огляді – конкурсі діяльності бібліотек для юнацтва з формування екологічної культури молоді серед 87 бібліотек з усієї України.

Бібліотека відрізняється неформальним підходом до роботи. До Всеукраїнського Дня бібліотеки в 2010 році в рамках конкурсу «Бібліотека для користувача» колектив бібліотеки втілив у практику нові організації відкритого доступу бібліотечного фонду зі створенням «інформаційного процесу», «читацької зони» та «зони відпочинку».

За 45 років бібліотека пройшла шлях від невеличкої збірки книжок громадської бібліотеки до державної установи. Філія є єдиною публічною бібліотекою Молодіжного з книжковим фондом понад 73 тисячі примірників книжок, якою щорічно користуються близько 5 тисяч людей. В своїй структурі має 3 відділи, штат бібліотеки - 7 бібліотечних працівників.

Особливим багатством бібліотек завжди були і будуть її кадри – талановиті кваліфіковані спеціалісти, безмежно віддані своїй справі. У філії – велика бібліотечна родина. Всі вони присвятили цій, на перший погляд «простій та технічній праці», своє професійне життя.

Сьогодні, в цей святковий день хочеться сказати багато хороших слів кожному бібліотекарю, які душу кладуть на долоні усім, хто приходять до них.

Бібліотечне покликання… Це коли частиною твого життя стають люди, коли радо зустрічаєш читача, пропонуєш йому книгу, просто говориш, вислухаєш людину, адже бібліотекар не тільки книгар, він і душ людських лікар. І таким лікарем є Баланчук Марина Володимирівна – провідний бібліотекар абонементу.

Всі бібліотекарі віддані обраній справі, але особлива вдячність тим, хто працює з молоддю. Тих юнаків і дівчат, хто хоче змістовно провести свій вільний час у клубі "Гармонія" радо зустріне на порозі юнацького абонементу провідний бібліотекар - Угарова Світлана Вікторівна. 

Професійність, ініціативність, енергійність притаманні Харченко Зої Миколаївні - завідувачці відділом обслуговування. У читальному залі працюють досвідчені фахівці - Савченко Ганна Іванівна та Семизорова Ольга Володимирівна. Талановита, віддана свої справі бібліотекар Багмет Світлана Анатоліївна. У бібліотеці усе проходить вдало, адже її колектив очолює Рєзнік Жасміна Миколаївна.

Давно і плідно співпрацює бібліотека з поетами і письменниками міста, спостерігає за їхньою творчістю,організовує з ними зустрічі і презентації. Вони дарують свої твори бібліотеці.

  


Тісна дружба пов’язує бібліотеку із працівниками багатьох громадських та державних організацій: Радою ветеранів та Радою громадськості літератури №11 та №16, навчальними закладами міста, багатьма економічними організаціями, працівниками краєзнавчого музею, журналами місцевих газет. Це небайдужі люди, їх хвилюють проблеми бібліотеки, люди, яким є про що розповісти, поділитись, навчити:
Карнаух Ксенія Микитівна - голова Ради ветеранів війни та праці мікрорайону №11;
Гальченко Надія Павлівна – керівник міського осередку Всеукраїнської екологічної ліги;
Демьохін Геннадій Анатолійович – голова відділу екологічної безпеки міськвиконкому;
Шановні педагоги, учителі з великої букви – Христофорова Галина Іванівна та Шишко Наталія Іванівна (ЗОШ №8), а також викладачі та майстри  ДНЗ «КПЛНП» Дусмурадова Алла Олексіївна, Гунько Тетяна Семенівна та Романова Ольга Олексіївна.

Чесно і самовіддано роблять справу бібліотекарі. Хороший бібліотекар має бути компетентним і в книжках, і в людях.

Бібліотеко! З ювілеєм тебе!

 Дусмурадова А.О.

Переглядів: 884 | Додав: KPLNP
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz